Tack för senast och välkommen tillbaka!

LYCKAD KEEP IT- OCH PLAY IT-PREMIÄR

 


 

Keep It och Play It är tänkt som ett komplement till den ordinarie träningen som bedrivs ute i klubbarna. Vid ett tillfälle deltar en spelare och en ledare, så att de övningar som genomförst och den kunskap som förmedlas tas med hem till klubbarna. Tillfällena ska tjäna som inspirationsträningar samt ge förslag på aktuella övningar, kopplade till den aktuella säsongensstatusen t.ex. försäsong eller mitt under säsong. Förhoppningen är att alla deltagare ska hitta inspiration och få ny kunskap tack vara ett deltagande vid Keep It eller Play It. Att det är elitspelare och elittränare som bedriver Keep It och Play It ger en bra kunskapsgrund och kanske också en häftig upplevelse för den deltagande spelaren.

Nu har det gått många veckor sedan första träffen med Keep IT! Representanterna för Keep It-ledningen är kanonnöjda och kände en enorm inspiration när dagen var avklarad. "Wow, det här måste vi göra snart igen!", sas det ljudligt till varandra.

Den yngre gruppen drillades i grundteknikerna. Det blev ett nötande och blötande och Anders och Hedvigs ljuvliga stämmor ljöd ständigt med nya och viktiga instruktionspunkter. Alla som deltog visade prov på goda kvaliteter i fokusering och målvaktsutövande.

Den äldre gruppen tränade en del teknik i uppvärmingsfasen (som alltid bör göras!) och tränade sedan en hel del på målvaktens positionsspel vid olika situationer. Även här visade deltagarna prov på vida utvecklade målvaktskvaliteter. Speciellt boxningarna imponerade stort!

Play it hade sin premiär förra helgen och det som på lördagen vittnade om att bli en regnig tillställning visade sig bli en kanondag ute i Fjärås. Både spelare och ledare var väldigt nöjda med Play It-premiären. Marlene Sjöberg gav sin beskrivning av dagen: "Jag har haft en riktigt bra dag! Alla tjejerna var hur goa som helst och jätteduktiga. Det verkar som att alla tyckte det var lyckat."

Play It drillade sina deltagare i passningar och tillslag i olika former (vilket är otroligt viktigt för en fotbollsspelare att lära sig behärska). Båda grupperna visade en otrolig inställning och tog till sig alla nya tips och tricks som lärdes ut. Fokus på både yngre och äldre var att planera sina första-tillslag för att ge sig själv tid till att slå en bättre passning. Båda passen avslutades med snabbhet och smidighetslöpningar där även tränarna imponerade stort.

En stor eloge ska de medföljande tränarna ha. Tränarrollen är otroligt viktigt för oss i KI och PI, då vår tanke är att de kunskaper vi förmedlar ska tas med hem till föreningarna. Dessutom är vi tacksamma för alla insatser på plats, tack!

Men nu är det hög tid att lämna det som varit och blicka framåt! Därför bjuder vi nu in er till nästa omgång av Keep It och Play It.

Nästa tillfälle: 18 oktober

Plats: Guldhedens konstgräsplan

Kostnad: 500 kr/spelare

Anmälan: Sker på vår nya fina hemsida: http://www.keepitandplayit.se/

 

Hälsningar

Hedvig Lindahl, Anders Nord och Marlene Sjöberg



(Mikael Krantz)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0