Ibland är gränsen allt bra tunn

Alla mer eller mindre erfarna målvakter vet att ibland är det en tunn gräns, gränsen mellan himmel och helvete, hjälte och syndabock. Kan det bli tydligare än Aftonbladet.se:s val av placering av nyheterna nedan? Real Madrids Casillas hyllas för sina fantastiska räddningar, men precis under den nyheten kan vi läsa om 19-årige Sascha Burchert i Hertha Berlins mål som inte haft någon lyckad dag i matchen mot Hamburg i tyska Bundesliga.


Här hittar ni artiklarna: Casillas räddningar och Två identiska tabbar

Tydligare illustrerat än så blir det väl knappast?

Ett par anmärkningsvärda saker:

- Varför är det misstagen Aftonbladet valt att visa med ett webb-tv-klipp och inte Cassilas räddningar? Kanske en tv-rättighetsfråga...men jag tvivlar.

- Vad borde egentligen Hertha-målvakten ha gjort i stället för att försöka rensa med en nick vid de båda tillfällena? Och hade det varit ett misstag om bara hans egna spelare fått tag i bollen efter hans nick istället för motståndarna? Personligen tycker jag han ska ha beröm för att han inte tvekade när samma typ av situation dök upp igen. DET hade varit ett misstag. Ingen vill ha en tveksam målvakt. Istället heter det att han "inte lärde av misstaget".

- Varför finns det ett speciellt ord för när en målvakt gör misstag? "Målvaktstavla". Vart kommer ordet egentlgien ifrån? Och varför finns inte liknande ord för när till exempel en anfallare gör misstag?

 

I stället för att, som Aftonbladet, visa Burcherts misstag väljer jag att hellre att visa Casillas fantastiska räddningar (speciellt den andra). Här har ni dem:

 

 

En annan målvakt som gjorde en bra match i helgen var A-landslagets och PSV Eindhovens Andreas Isaksson. Har tyvärr inte hittat några bra klipp på nätet, men Isaksson stod för ett flertal riktigt fina parader i gårdagens match mot Utrecht i den Holländska ligan.

Läs om den på Svenska Fans webbplats här. Bådar gott inför lördagens kval mot Danmark!

 

Fredrik Lindeborg


Kommentarer
Postat av: Tomas A

Schysst blogg Fredrik, även om jag själv är renodlad forward!



Sen tycker jag förvrigt att det är helt rätt att det alltid är målvakterna som hängs ut :P



Ps. Expressen har La Liga-rättigheterna. Keep up the good work

2009-10-05 @ 12:10:27
Postat av: Fredrik Lindeborg

Hej Tomas A!



Tack ska du ha! Då tycker vi helt olika! :)

2009-10-10 @ 11:02:21
URL: http://malvaktsbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0